A tv díjról pár gondolat… Avagy bemutatkozik Győző

Néhány hete kopogtak az ajtón, a gyermek naívan kinyitotta és ott állt a negatív főhős, a tv díj felügyelő. Elsőként próbálta mézzel (“ez nem büntetés, csupán az ingatlanhoz nem tartozik tv díj információ”), majd később ecettel is (“első körben 1000€ büntetés”) kiimádkozni belőlem az információt, illetve a pénzt. Felvilágosítottam, hogy valóban, éles szeme észrevett egy televíziót a nappalimban, viszont antennám és kábeltévé előfizetésem nincs, ellenben van Amazon Prime előfizetésem és egy hobbim, ami egy masszív DVD gyűjtemény formájában garantálja számomra a reklám mentes és azonnali szórakoztatás lehetőségét, tehát a készülék kvázi egy méretes monitor feladatát látja el.

Ez a válasz nem elégítette ki kíváncsiságát, én pedig elzárkóztam a beszélgetés (illetve az invazív információszerzés) folytatásától, így patthelyzet alakult ki, amit én egy elköszönés formájában alkalmazott huszárvágással rövidre is zártam.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Néhány nap múlva egy barátságtalan hangvételű levél érkezett, mely már csak a büntetési tételeket ecseteli, így a negatív főhős felülkerekedett ez esetben, majd az információs vonalat felhívva kiderült, hogy vagy kifizetem a 160€-t -a “szolgáltatásért”, amit nem veszek igénybe-, vagy jön az ezresről a csekk.

Természetesen a két esemény között elvégeztem a saját kis kutatásomat, amely rávilágított arra, hogy amennyiben a készülék (televízió, laptop, stb.) rendelkezik tv jel fogadására alkalmas résszel (tuner), fizetni kell és slussz.

Ezzel az egész huszadik századi gondolkodásmóddal néhány problémám azért akad…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  1. Ha nem veszek igénybe egy szolgáltatást, miért fizessek utána?
  2. Ha online nézhetek tévét legálisan, díj megfizetése nélkül, az miben különbözik a hagyományos megoldástól? (ugyanis telefonon vagy számítógépen ez lehetséges és törvényes)
  3. Miért kell a 21. században -egy piac alapú gazdaságban- ilyen sarcokkal fenntartani egy állami vízfejet?
  4. A tv reklámokat éppen azért találták ki, hogy az ebből származó bevételekből biztosítsa a csatora a tartalom legyártását, vagy megvásárlását, illetve a profitját. Ha nem tudja megoldani, akkor nyilvánvalóan  az adott csatorna nem elég hatékony, így mindannyian tudjuk, hol lenne a helye…

A mai tanulság gyermekeim, hogy mindig nézzük meg, ki kopogtat az ajtón. 🙂

Győző

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

 

Készítette: Gyozo

Megosztás:
468 ad