Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet a magyar nőt szexmunkára kényszerítő pár egyik tagja.

A bíróság óvadékot ítélt meg annak a magyar állampolgárságú nőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy társával elrabolt, illetve szexmunkára kényszerített egy szintén magyar állampolgárságú nőt Észak-Írországban.

Kovács (Covacs?) Evelyn (20) hirdetéseket adott fel és találkozókat szervezett le ügyfeleknek, miután a sértettet munkára kényszerítették egy dungannoni (Tyrone megye) házban, zárt ajtók mögött, állítja a vád.
A bíró döntése szerint a vádlott tettestársának (és egyben partnerének), a 32 éves Orsós Györgynek előzetes letartóztatásban kell maradnia.

Az eredetileg Magyarországról származó párt (helyi bejelentett lakcímük: John street, Dungannon, Co. Tyrone) együttesen vádolják emberrablással, prostitúcióra való kényszerítéssel, prostitúción való nyerészkedéssel, valamint bűntanya kialakításával.

Orsóst ezen felül még két rendbeli nemi erőszakkal is vádolják, illetve, hogy elvette a sértett bankkártyáit és egy kalapáccsal szétverte a sértett mobiltelefonját.

A rendőrség május 16-án tartóztatta le a párt, miután a sértettet biztonságba helyezték.

A rendőrök a bíróságnak elmondták, hogy a ház igen rossz állapotú volt és zárak voltak kívül-belül a hálószobaajtókon.
Legalább 8 doboz óvszer szintén előkerült, egy szoba pedig prostitúcióra berendezés jeleit mutatta.

A sértett elmondása szerint Kovács és Orsós 7 hónappal előtte hozta őt Észak-Írországba, azért, hogy ledolgozzon egy, a családja által felhalmozott adósságot – állítja a vád.

A rendőrségnek azt is elmesélte, hogy azt gondolta, ez egy átlagos munka lesz és hogy elegendő pénzt kapna, amiből családját is tudná segíteni. Ám megérkezése után ehelyett szexmunkára kényszerítették.

Kovács feltehetőleg prostituáltként futtatta a sértettet, fotókat készített róla és hirdetéseket helyezett el escort oldalakon.

A vád állítása szerint Kovács fogadta az ügyfelek hívásait, alkudott meg az árról, illetve beszélte le a “bennefoglalt szolgáltatásokat”.

A sértett úgy tudja, 13 ezer Fontot keresett meg a szexmunkával, amiből semennyit sem látott viszont.

Ráadásként, szintén nyomozás zajlik három másik feltételezett sértettel kapcsolatban, mint azt nyilvánosságra hozták.

Orsós és Kovács ügyvédei megerősítették, hogy a vádlottak tagadnak minden vádat.

Szerették volna elérni az előzetes letartóztatásból való kiengedésüket, hogy egy magánkézben levő hostelben maradhassanak Antrim megyében.

A kérvények feletti döntéskor a bíró megkülönböztette a két vádlott esetét, rávilágítva Orsós korára és a nemi erőszak vádjára, mint súlyosbító körülményekre.

Fenntartotta viszont, hogy Kovács 1000 Font készpénzben letett óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

A bíró hozzátette, amikor Orsós kérvényét elutasította, hogy fennáll a szökés veszélye, illetve a tanúk -elsősorban a sértett- befolyásolásának veszélye is.

Győző

a Belfast Telegraph Digital cikke alapján

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

Készítette: Gyozo

Megosztás:
468 ad