Nyilvános a Tuami gyerek és anya otthonban meghalt gyerekek listája

Ahogy egy korábbi cikkünkben irtunk róla Gyerek-tömegsírt találtak egy volt ír árvaház alatt, Tuamba egy korábban működő árvaház es anyaotthon alatt jelentős emberi (gyermek) maradványokra bukkantak.

A ma közzétett hírek szerint, Catherine Corless a vizsgalati bizottság elnöke közzé tette, az anyaotthonba elhalálozottak listáját.Corless asszony 2011 és 2013 között 4 eurót fizetett, minden egyes alkalommal, hogy a halotti anyakönyvi kivonatokat ki kérje, és nyilvánossá tegye, így összesen 3184 eurót fizetett ki a 796 gyerek halotti anyakönyvi kivonatara.

A teljes listát a képre kattintva ered el!

A lista alapján a legfiatalabb gyerekek Walsh és Haugh babák voltak akik csupán 10 percet éltek. A legidősebb gyerek, a 796 ból  9 és fel éves volt és 1932-ben hunyt el.

Az is kiderül a listából, hogy gyakran naponta 2 gyereket is regisztráltak az elhunytak között, de például 1926 április 22 en három haláleset került rögzítésre.

Az állam által kiadott rögzített feljegyzésekből kiderült, hogy 1925 es 1960 között, 796 gyerek halt meg az anyaotthonban, többek közt betegségekben, kanyaró, szamárköhögés, agyhártyagyulladás, hörghurut, influenza.

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

Ezt olvastad mar ? Gyerek-tömegsírt találtak egy volt ír árvaház alatt

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad