Írországi használt autó piac

Az autószerelőm azt javasolta, hogy mihamarabb adjam el az autót. Gondoltam itt az idő jó üzletet kötni, de az ajánlatomra azt mondta, hogy ő egy fillért se adna ezért.
Ki érti ezt? Én nem

Ezért nem is erről fogok írni most, hanem arról, hogy miként lehet egy több napos autós kirándulást megtervezni és élvezni.
Nos, a jó hír az, hogy bár sok időt vesz igénybe egy autós kirándulás, mindig hamarabb véghezvihető, mint a megtervezése. Pontosabban az egyik módja a felkészülésnek sokkal több időbe tellik, mint maga a kirándulás. A másik mód, hogy arra mész amerre éppen kedved van, ott alszol ahol kedved van és ha szerencséd van, akkor ez is tud sok pazar élményt adni neked. De én erről sem akarok írni, mert van még időm és ezzel a móddal nem volna már most sem miről írni.
Szóval, jó ha tudod, hogy mi az ami érdekel és mi az, ami mellett különösebb vívódás nélkül képes vagy elmenni. Az Interneten böngészve, gyakran botlik az ember olyan fotókba, videókba, amik oda csábítják egy helyre, de mégsem jutottál még el oda. Hasznos dolog észben tartani, hogy hol van az az ott. Mert most, hogy az útvonalat tervezed, láthatod, hogy melyik ott esik útba a már kiszemeltek közűl, illettve melyik érhető el olyan kitérővel, amit megéri belevenni az utazásba. Abban, hogy egy London Párizs utazás esetén megéri-e egy Tibetet érintő kitérő megoszlanak a vélemények, de Te csak is a tiedére hallgass és az utitársaidéra!
Most már tudod, hogy mely útvonalon fogsz végig menni. Eddig volt könnyű a dolgod, most jön a sziszifuszi meló. Egy jó térképpel és a google-el (vagy a google térképpel) végig kell virtuálisan menni az útvonalon és megkeresni az összes olyan helyet, amiről még nem hallottál, de tetszene. Ez a része a szervezésnek mindig hosszadalmas és lassú feladat. Ebben a fázisában a tevezésnek kell azt is eldönteni, hogy mennyi időt szánsz egy-egy látnivalóra. Ezt is csak akkor tudod eldönteni, ha tudod, hogy milyen a látnivaló. Ha ezt ügyesen csinálod, akkor az összes meglepetés faktort, élmény faktorrá tudod váltani.
De még nem vagy kész. Még csak azt tudod, hogy mennyi időt szánsz bámészkodásra és hogy ideális esetben mennyi időt vesz igénybe egy-egy útszakasz. Ez utóbbira a forgalom miatt érdemes rászámolni picit, előbbihez meg azért, mert szinte biztos, hogy ami téges érdekel, az mást is. Sorban kell majd állni itt-ott amott.
Ha mindent összeadsz, akkor már tudod, hogy hány órát leszel úton (beleértve a bámészkodás idejét is). Ne lepődj meg, ha az eredmény képtelennek tűnik. Persze, hogy nem lehet utazni egyhuzamban 168 órát! Legalább pisilni meg kell állni.Most döntsd el, hogy pontosan mikor akarsz indulni. Ha van bármi kötött időpont, az legyen mindenképpen szempont az indulási időhöz. Ilyen kötött idő lehet ha egy alkalmi kiállítás, vagy rendezvény ami érdekel, vagy ha az utad során figyelembe kell venned komp menetrendet, stb. Ha ezzel megvagy, akkor gondokodj arról, hogy ebéd időben be legyen tervezve ebédelés és 3-4 óránál többet ne legyél úton egyhuzamban, mert az nem lesz élmény.
Könnyen kiszámíthatod, hogy mikor hol leszel. Ott keress szállást, ahová este érkezel. 4-5 naponta legyen egy olyan nap, amikor nem utazol. ilyenkor lehet henyélni, kipróbálni a helyi mosodát, vagy hajtómű csapágyakat cserélni a kocsi motorjában.
Már majdnem készen vagy a tervezéssel. Le kell még foglanod az előre lefoglalandó dolgokat. Ilyen lehet a kompjegy, szállások, koncert jegyek, stb. Majd csinálj mindenről egy listát. Ha navigációt is használsz, akkor programozd be ezeket a helyeket a kütyübe.
Csomagolásnál gondolj arra, hogy a térkép és a fényképező gép ne a nagykoffer legmélyén legyen, mikor az első körforgalomban kellene útbaigazítás, vagy szeretnél fotót készíteni egy a szélvédőt ért bogártámadásról. Az is hasznos lehet esetleg, ha nem viszed magaddal az összes cuccot a kocsiból, mikor egy múzeumba tartasz. Vagy a szálláshelyre tudsz úgy lejutni, hogy a 3 hétre szánt motyóval kell elfoglalni a szálloda pici liftjét, csak egy apró az éjszakára és másnapra elegendő motyóval megpakolt táskával. Ha ügyesen pakolsz, akkor ez hálás dolog tud lenni.
Indulás előtt, nézesd át az autót egy szerelővel. Ha rá akar beszélni, hogy add el a verdát, kár az áron gondolkodni, nem gondolta komolyan. 

Jó utat,

Sok szép élményt!

Jelentéktelen Alak 

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad