ÍRORSZÁGBAN A LEGERŐSEBB A RASSZIZMUS A VILÁGON – ÁLLÍTJA EGY TÖBBSZÖR IDELÁTOGATÓ BRIT FÉRFI

Az immáron 50 éve Londonban élő, afrikai gyökerű Derek Burnett (61) felháborodott levelet küldött az Irish Independent napilap szerkesztőségének. A férfi a levélben kifejtette, hogy eddig háromszor járt Írországban munkahelyi kiküldetésben, de mindhárom alkalommal rasszista inzultus érte. Derek az élete során már több kontinensen, ezen belül sok országban járt a munkája végett, de ilyen erős rasszizmussal még sehol nem találkozott, mint amit Írországban tapasztalt.

Első alkalommal Derek Sligoban egy buszmegállóban állt, amikor egy arra járó nő ok nélkül ordítozni kezdett vele, hogy mit keres itt, menjen vissza a saját országába, miközben káromkodva szidta a “feketéket”. Az incidensnek a megérkező busz vetett végett, valamint egy másik, a megállóban álló hölgy, aki a védelmébe vette. Mikor másodjára jött az országba, Limerickben az utcán inzultálta egy férfi minden előzmény nélkül, aki válogatott szitkokat szórt rá és a származására.A harmadik idelátogatása során egy étteremben érte rasszista inzultus, szintén Limerickben. Derek egyedül ült az asztalnál a vacsoráját fogyasztva, mikor a mellette lévő asztalnál az ott ülő ötfős, 50-60 év körüli férfi társaság hangosan “niggerezni” kezdett. Burnett úr elmondása szerint a társaság perceken keresztül hangosan szidta az afrikaiakat, mialatt egyikük még azt is mondta, hogy egy baseball ütővel verné agyon az összeset, a nőkkel és a gyerekekkel együtt. Ekkor egy másik asztalnál ülő hölgy rászólt a társaságra, mire azok elhallgattak. Derek ezután a vacsoráját félbehagyva távozott az étteremből.

Burnett úrban mély nyomot hagytak az incidensek, amelyekhez eddig megközelítőt sem tapasztalt, bármerre is járt eddig a világban. Ellenben levelében azt is megemlítette, hogy nagyon jól esett neki, hogy idegenek kétszer is kiálltak mellette, így legalább Írország jobbik arcát is sikerült megismernie.

 

forrás: independent.ie

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Csatlakozz te is Írország legnagyobb Magyar csoportjához :

 Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

Készítette: Tibor

Megosztás:
468 ad