Észak-Írország-Beteg játék hódít a Facebookon: napokra tűnnek el a gyerekek

Újabb rémisztő kihívás indult a legismertebb közösségi oldalon. Arra buzdíjták a kiskorúakat, szökjenek el otthonról.

Szülőként biztosan te is egyre jobban aggódsz amiatt, amivel gyermeked manapság a közösségi oldalakon találkozhat (vagy rosszabb esetben találkozik is), és amitől esetleg nem tudod őt megvédeni. A legújabb ezek sorában egy beteg és nagyon veszélyes “játék”.

A játék a 48 órás kihívás elnevezést kapta, ami arra buzdítja a fiatalokat a Facebookon, hogy próbáljanak minél hosszabb időre, akár két napra is eltűnni. Természetesen anélkül, hogy bárkit is értesítenének erről. Sőt, ami még rosszabb, azzal lehet pontot gyűjteni, ha minél többen keresik őt. A játékszabály szerint ugyanis minden egyes Facebook-bejegyzés, amiben megemlítik a nevüket, pontot ér, legyen az akár nyugtalan családtagoktól vagy barátoktól. Annál jobb tehát, minél többen aggódnak az eltűnt fiatalért.
Pár évvel ezelőtt egyébként volt már ehhez hasonló felhívás, ami Nyugat-Európában hódított leginkább. Akkor a fiatalok feladata az volt, hogy próbáljanak maximum 72 órára eltűnni, a kihívás neve pedig 72-es Játék volt. A lényeg az volt, hogy 3 napra teljesen tűnjenek el, ne csak a közösségi oldalakról, hanem a valóságban is. Ez alatt az idő alatt pedig szigorúan tilos volt bárkivel is kapcsolatba lépniük. A mostani játék ennek a legújabb változata.

Észak-Írországban már űzik is a kegyetlen kihívást a gyerekek. A Belfast Live-nak azt nyilatkozta egy édesanya, hogy a családját teljesen megbénította a félelem, amit ez a beteg verseny idézett elő. Az ő gyermeke 55 órára tűnt el, több másik gyerekkel együtt. Végül egy másik településen találták meg.

“Halálra rémültem, attól féltem, hogy meghaltak vagy megerőszakolták, elrabolták, esetleg megölték őket. Szerintük viszont vicces ez az egész. Egy szemernyi megbánást sem tanúsítottak, amikor őrizetbe vették őket. Közvetlenül azután pedig, hogy hazahozták őket, a rendőrautóban készített szelfiket tette közzé” – mondta az édesanya, akinek szerencsére megkerült a csemetéje.

Az ő gyermeke – mint időközben kiderült – barátai között listavezető helyen van, hiszen jó hosszú időre sikerült eltűnnie.

“Rettenetes volt, a 14 éves gyerekem pedig egyszerűen nem érti, miért. Történnie kell valaminek, ami felnyitja a szemüket, azonban nagyon félek attól, mi lenne az” – tette hozzá az édesanya.
Az biztos, hogy a Facebook és a többi közösségi oldal nagyon jó felület a hasonló ötletek elterjedéséhez, a fiatalok ebben a korban pedig még nagyon befolyásolhatók, így könnyen rávehetők szinte bármilyen vakmerőségre.

Az elmúlt években több ilyen kihívás is elterjedt, és gyakran fordult elő baleset. Legutoljára például ragasztószalaggal kötözték egymást oszlopokhoz gyerekek, aminek következtében az egyik fiúnak súlyosan megsérült a szeme szabadulás közben. Olyan is volt, hogy a feladat egy kanál fahéj elfogyasztása volt, ami szintén súlyos reakciókat váltott ki egyeseknél, és komoly következményei lehetnek a tüdőre is.

Sőt, az egyik kihívás lényege az volt, hogy sót és jeget kellett ökölbe szorított kézzel fogni, a nyertes pedig az volt, aki tovább bírta. A kihívásban részt vevő fiatalok nem ritkán komoly sérüléseket szereztek, ugyanis a só, a víz, a jég és az emberi test hője, valamint a bőrben lévő nedvesség együttesen, egymásra hatva olyan kémiai, illetve fizikai reakciókat váltott ki, melyek a fagyási sérülésekhez hasonló sebeket, hólyagokat, fájdalmat és égő érzést okoznak.

szeretlekmagyarorszag.hu

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

 

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad