Dublin- Halottnak hazudták játékosukat, hogy ne kelljen játszaniuk

Bizarr történet került elő az ír amatőr futballbajnokságból, ahol az egyik dublini csapat, a Ballybrack FC úgy töröltette az egyik meccsét, hogy halottnak hazudta saját játékosát.

A Ballybrack még múlt pénteken, november 23-án jelezte a Leinster Senior League (LSL) felé, hogy csütörtökön tragikus motorbalesetben meghalt a csapat játékosa, a spanyol Fernando Nuno La-Fuente, emiatt töröltetnék a hétvégi bajnokijukat. Csakhogy amikor az LSL képviselői fel akarták venni a kapcsolatot a családdal, hogy részvétüket nyilvánítsák, különös információkra bukkantak.Először azt közölte velük a Ballybrack, hogy a játékos testét már haza is szállították Spanyolországba, majd hiába keresték a kórházakban vagy bármi más hivatalos fórumon a baleset tényét, semmire nem bukkantak. Végül arra jutottak, hogy La-Fuente már hetekkel korábban hazautazott Spanyolországba, és egyáltalán nem is halt meg. A liga egyelőre nem hozott döntést arról, milyen büntetést kap a Ballybrack, egyelőre vizsgálják, hogy a fegyelmi szabályzatuk alapján mivel büntethetik őket.

A nyomozás végére viszont csak a hétvégi forduló után jutottak, így szombaton minden LSL-meccsen egyperces gyászszünettel és fekete karszalaggal emlékeztek meg a többi csapat játékosai La-Fuentéről.

Végül a Ballybrack kedden kiadott közleményében kért elnézést az ál-halálhír miatt. Ebben azt írták, hogy a halálhír terjesztéséért felelős munkatársukat kirúgták.

index.hu

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Csatlakozz te is Írország legnagyobb Magyar csoportjához :

 Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad