BEKEMÉNYÍTETT A RYANAIR – NEM TŰRI TOVÁBB JÁRATAIN A TIVORNYÁZÓ UTASOKAT- VIDEÓ-

        A leszállított utas, Niall Harrington

Úgy tűnik a Ryanair ezentúl zéró toleranciát alkalmaz az ittas, hangoskodó, a repülőgépein bulizó utasaival szemben, amit az alábbi eset is bizonyít.

Június 17-én, szombaton a légitársaság Dublin-Ibiza járata tett egy kis kitérőt és leszállt Párizsban, hogy a helyi hatóságok segítségével eltávolítsanak három ittas, antiszociálisan viselkedő utast. A három fiatalember tagja volt egy húsz fős, legénybúcsút tartó férfitársaságnak, akik Ibizára mentek egyikük házasságát ünnepelni. A leszállított utasok közül Niall Harrington a RedFM rádió egyik műsorában elmondta, hogy szerinte a Ryanair túlreagálta a dolgot, mivel a probléma valójában abból fakadt, hogy a társaság a saját, Duty-free shopban vásárolt italát fogyasztotta a gépen. Állítása szerint az igaz, hogy már eleve kapatosan, jó hangulatban szálltak fel a gépre, de még messze nem viselkedtek antiszociálisan, viszont többszöri felszólítás után is újból előkerült a saját italuk, amit végül a légiutas-kísérők megelégeltek, ezután tért el az eredeti úti céljától a kapitány és szállt le Párizsban. A három leszállított utast a helyi rendőrség rendzavarásért előállította, ezenfelül kaptak egy emailt a Ryanairtől, hogy a légitársaság járatain többé nem utazhatnak.A Ryanair az üggyel kapcsolatban kiadott egy nyilatkozatot, amiben elmondták, hogy többé nem tolerálják a részeg és a fedélzeten italozó, hangoskodó utasokat és ezentúl is hasonlóan fognak eljárni a többi utas nyugalma érdekében. Ezen kívül azt is hozzátették, hogy már többször kérelmezték az európai repterektől, hogy azok a vendéglátó egységeikben korlátozzák a felszállni készülő utasok alkoholfogyasztását. A légitársaság nem tartja igazságosnak, hogy a profit érdekében a reptereken lévő bárokban és éttermekben korlátlanul ihatnak az utasok, ezután a repülőgép dolgozóinak kell megküzdenie a részegekkel. Szerintük a megoldás az lenne, ha a reptereken délelőtt 10 óra előtt nem szolgálnának fel szeszes italt, valamint maximum két italt szolgálnának fel egy személynek.

A gépeken való italozásért egyébként rendszeresen tesznek panaszt a Ryanairnek a nyugodt körülményekre vágyó utasok. Az RTÉ rádió egyik élő adásában egy utas, Conor Lyden mesélt egy, a Cork-Malaga Ryanair járaton múlt hónapban történt horrorisztikus utazásáról. Conor beszámolója szerint az egyik utastársa erősen ittasan szállt fel a gépre, kezében egy pohár itallal. A repülő személyzete próbálta visszatartani, de az ekkor félrelökte őket és elfoglalta a helyét a gépen. Ott hangoskodott és hőbörgött, ennek ellenére nem szállították le. Egy óra múlva az ittas utas rosszul lett és amint Conor mellett elhaladt, telibe hányta őt és a laptopját. Ezután a részeg utas lefeküdt három egymás melletti ülésre és ott aludt az utazás hátralévő részében. Conor laptopja üzemképtelen lett, aminek az árát a Ryanair azóta sem térítette meg.

Egyébként nem csak a Ryanair bánik szigorúbban a rendbontókkal. Két hete a Jet2 légitársaság Belfast-Ibiza járata tett egy kitérőt a franciaországi Toulouse Airportra, ahol egy szintén ittas, agresszív utastól szabadultak meg, akit ezután a helyi rendőrség letartóztatott. A férfi egy nagyobb csoporttal tartott Ibizára legénybúcsúzni egy felfújható guminő társaságában. A vita ezután a személyzettel itt is a gépre illegálisan felvitt és fogyasztott alkohol miatt bontakozott ki. A Jet2 ezután örök életére kitiltotta az agresszív utast a járatairól.

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Csatlakozz te is Írország legnagyobb Magyar csoportjához :

 Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

 

forrás: independent.ie, thesun.co.uk

Készítette: Tibor

Megosztás:
468 ad