Az Eb margójára

Football Soccer - Iceland v Hungary - EURO 2016 - Group F - Stade Vélodrome, Marseille, France - 18/6/16 Hungary players celebrate their first goal REUTERS/Yves Herman Livepic

Elkezdődött az Eb, s a csapatunk ragyogóan játszik. Fura leírni, de nagyon jól esik. 1986 óta végre újra teljes mellbedobással tudok szurkolni a mieinknek. Jó látni, ahogy nagyon sokan, minden oldalról összeálltak, és együtt harsogják, Hajrá Magyarok. Túl szép lenne, és túl tökéletes mindez, hanem lenne pár kicsiny részlet, ami rombolja az összképet. Ahogy egyre jobban haladunk előre az EB-n sajnos a szurkolás mellett feltűntek olyan hangok, s egyének, akik nem hogy használnak, de inkább ártanak az összképnek. Feltűnően megnőtt a rasszista hang, és vírusként terjed, az ez ideáig csak a meccsekre koncentrálok között. A fórumokon egyre több a zsidózás, libcsizés, románozás , kórházak állapota, drukker, ellen-drukker és a többi népcsoport elleni beszólas. Értem én, hogy fontos ez, de nem itt van a helye, mint ahogy a tesztoszterontól dagadó vér magyarok “megbosszuljuk Trianont” attitűdjének sem. Nem leszek népszerű, de nem igazán érdekel, a politikának is meg van a helye, mint ahogy a focinak. Ne keverjük a kettőt össze, legyünk olyanok, akikről példát tudnak állítani. Ne adjunk már esélyt arra, hogy ha a szurkolóinkról írnak, akkor a botrányokról, füstbombákról, stb. írjanak. Legyünk csak MAGYAROK, akik örülnek, hogy 44 év után szerepelünk és nem is rosszul. Ez alatt a kis idő alatt a nemzeti tizenegy többet tett az egységért , mint más egyéb politikai párt. Nem érzem, hogy ANTI- MAGYAR lennék, mert ezek szemet szúrnak nekem is, nem érzem, hogy kevesebb magyar lennék attól, hogy 2 útlevelem van, mint sok itteni magyarnak.

images

Elismerem, fotelszurkoló vagyok, és nem vagyok fanatista klub drukker, de szurkolok az összes magyar válogatottat érintő eseménynek legyen az foci, kézilabda, vagy bármely magyar érdekeltségű sportág. Nem érzem bűnösnek magam, ha a magyar mellett szurkolok egy másik nemzeti csapatnak is. Ez a kis szösszenet nem bántásnak készült, de ha már kis figyelmet fel tudtam hívni arra a tényre, hogy lesüllyedünk arra a szintre, akiket szidunk keleten, már meg érte. Legyél Ultra, legyél MAGYAR, együtt szurkolunk, és nem kellenek, hozzá fölösleges kellékek.

Egy MAGYAR szurkoló, két útlevéllel

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad