Amerika legnagyobb tömegmészárlása: több mint 50 halott, 200 sérült Las Vegasban – VIDEÓ-

Tüzet nyitott egy férfi az egyesült államokbeli Las Vegas egyik szállodájából egy utcai countrykoncert negyvenezres közönségére helyi idő szerint vasárnap késő este. A tömegben óriási pánik tört ki, ezrek menekültek el. A kiérkező antiterrorista egységek átfésülték a környéket, és végül sikerült lelőni a támadót.

A támadásnak több mint ötven halálos és több mint kétszáz sebesült áldozata van
– jelentette be a város seriffje magyar idő szerint hétfő dél körül. Hajnalban még csak húsz halottat, illetve száz sérültet valószínűsítettek. A seriff megerősítette, hogy

  • egy magányos támadó nyitott tüzet a Mandalay Bay kaszinó-hotel 32. emeletéről;
  • a támadót lelőtték;
  • a támadót azonosították, és már a nevét is tudni: Stephen Paddock. Paddock 64 éves fehér férfi, aki Las Vegas környékén él egy nyugdíjasoknak épült lakóparkban fiatalabb, részben ázsiai származású élettársával. Valószínűleg ez a Facebook-adatlapja, amiről törölték az összes tartalmat.
  • a támadó a hatóságok tudomása szerint magányos farkas volt, azaz nem volt tagja semmilyen militáns szervezetnek, és büntetlen előéletű volt;
  • a  rendőrség reggel még keresett egy nőt, illetve két kocsit is – de magyar idő szerint kora délutánra mind a nő, mind a kocsik megkerültek.
  • A seriff figyelmeztetett arra, senki ne vegye készpénznek a közösségi médiában terjedő elméleteket arról, ki és miért lőhetett.

A Mandalay Bay szálloda környékét lezárták, az épületet kiürítették, de a rendőrség szerint a helyzet „stabil”, azaz vége a fenyegetettségnek.

A merénylő a Las Vegas fő sétányán, a Stripen tartott háromnapos Route 91 Harvest nevű countryfesztiválra csapott le. A közönség épp Jason Aldean koncertjét hallgatta, amikor többen torkolattűzre lettek figyelmesek a Strip fölé tornyosuló Mandalay Bay kaszinó-hotel egyik emeletéről, és a zene közben is lehetett hallani a gépfegyver ropogását. A negyvenezres tömegben kitört a pánik, mindenki egyszerre próbálta elhagyni a helyszínt. Sokan autók mögött kerestek fedezéket, többen a környező motelekben vagy a benzinkúton húzták meg magukat. A kiérkező rendőrök is százakat evakuáltak.

Videók is készültek a közönség soraiból, amiken az is hallatszik, hogy a támadó sorozatot ad le a tömegre.

Az éppen fellépő Jason Aldean countrysztár szerint bár ő gyorsan biztonságba került,

az egész jelenet leírhatatlanul szörnyű volt. Szívszaggató abba belegondolni, hogy olyan embereket ért támadás, akik egy jó kis este reményében elmentek egy koncertre, zenét hallgatni, szórakozni.

A rendőrség helyszínre érkezőegységei lezárták a sugárutat, és sikerült lokalizálni a támadót is. A SWAT kommandósai lezárták a Mandalay Bay 32. emeletét, és robbantással lyukat ütöttek a merénylő szobájának falán, melyen keresztül be tudtak hatolni. A férfit heves tűzharcban sikerült lelőni, de egy rendőr kritikusan, egy pedig súlyosan megsérült.

A hatóságok a biztonság  kedvéért egy időre lezárták a 15-ös számú államközi főutat, a McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat pedig más repülőtérre irányítottak át, de a forgalom mindenhol kezd helyreállni.

Forrás: Index.hu

Hasznos, érdekes volt a cikk? Írd meg véleményed csoportunkban:

Írországi Magyarok-Hírek-Információk

Facebook: Irorszagi Magyarok Info Oldala

TOVÁBBI HÍREINK ITT

 

 

Készítette: Zoli

Megosztás:
468 ad