Utazás autóval Magyarországra

Mostanában gyakran láttam arra utaló kérdést, információs igényt, hogy miként lehet saját autóval, kompozással letudni Írország és Magyarország között útszakaszt. Az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat osztanám most meg, hátha segít ez valakinek!
Egyben kérek mindenkit aki ugyancsak bír ilyen tapasztalattal, hogy egészítsen ki, vagy javítson ki, ha tévedtem!
Négy fő részre bontom a dolgot.
1, Maga a kompozás. Mivel a tengeri kompok szinte mind hasonló kivitelű hajók, a beszállítás és maga az utazás is hasonló. Így amit ide írok, az szinte az összes tengeri komp járatra igaz.
2, Utazás Franciaországon át
3, Utazás UK keresztül
4, Egyéb fontos dolgok

motorway

1
A komphajók egy hatalmas plázára hasonlíthatóak a leginkább. Az alsó szinteken vannak az autók, fentebb vannak szórakoztató egységek, mint ajándékbolt, játékterem, bár, étterem, mozi, játszóház, stb. és a szállodához hasonlítható kabinok. Minden hajó úgy van kialakítva, hogy a közlekedő részek és közösségi terek is be vannak rendezve fotelekkel, kanapékkal és dohányzó asztalokkal, bár dohányozni csak a kijelölt helyeken szabad, ami leginkább a nyitott fedélzet egy része.
A kikötőbe érkezéskor is meg lehet venni a hajójegyet, ezt minden kikötőben máskép lehet megtenni. Van ahol Drive through rendszerben az autóban ülve, van ahol a fogadó épületben. Valamint meg lehet előre venni online is, ami jellemzően olcsóbb. Mi itt szoktuk megvenni, ha előre vesszük meg.
Ahogy behajtotok a kikötőbe, az első hely ahol meg kell állni, a Check in. Van ahol csak az útlevelet kérik megnézésre (még sosem próbáltuk személyivel, de állítólag az is jó) Van ahol a hajójegyet is be kell mutatni, illetve sok helyen itt lehet jegyet venni. Mindezt az autó leengedett ablakán keresztül. Itt fogtok kapni instrukciókat. és a legtöbb helyen egy jelzést is az autóra, ami többnyire úgy van kialakítva, hogy a belső tükörre lehet akasztani. Ez csak a kikötő és a hajó személyzet számára szolgál fontos információval. Számodra csak egy szám, vagy betű. Itt mondják meg, hogy melyik sávba, vagy mely sávok közül valamelyikbe kell a sor végére állni. Kisebb kikötőkben 2-3 sáv van csak, nagyobbakban (Dover, vagy Calais) akár több száz. Fontos, hogy oda álljatok, ahová mondják, mert egyrészt nekik fontos, hogy a hajózás szempontjából ideálisan osszák el az autókat (más sávba állítják a magas lakó autókat, mint személyautókat) De fontos nektek is, mert az adott sávból a megfelelő hajóra fognak terelni titeket. Innen azt kell csinálni, amit a személyzet mond, vagy mutat.
Minket már több alkalommal kitereltek a sávból egy biztonsági ellenőrzésre, közvetlenül a hajóra hajtás előtt. Esetünkben ez inkább volt formaság, mint valós ellenőrzés, de láttunk olyat, akihez a Garda is odament valamiért, vagy akinek kipakoltatták az egész autóját. Állítólag szoktak üzemanyag mintát is venni, bár ilyet még nem láttunk. Akár lesz ellenőrzés, akár nem, integetve az utat mutató emberek között fogtok a hajóra feljutni. Itt már a hajó személyzete fog tovább integetve utasításokat adni, hogy merre tovább, esetleg átmenetileg megállítani, vagy az autó helyén leállítatni a motort. Elég szorosan szokták felsorakoztatni az autókat, éppen csak ajtónyitásnyi távolságot hagyva.
Itt lesz jelentősége annak, hogy ügyesen csomagoltatok-e. Mivel az utazás alatt az autós fedélzet végig zárva lesz, most kell magatokkal ragadni mindent, amire a kompon szükség lehet. Általában van erre elegendő idő, de nem baj, ha nem a pótkerék alól kell előkeresni a kedvenc könyvedet, vagy éppen a telefon töltőjét.
Fontos, hogy az autónak a kézifékét behúzva kell hagyni és én a biztonság kedvéért sebességben is szoktam hagyni, valamit úgy zárom be, hogy a riasztót kikapcsolom. Lehet túl óvatos vagyok, de lehet olyan hullámzás, hogy a mozgás miatt beindult riasztó lemeríti az akkut az út végéig. Az meg nem jó móka.
Lépcsőn, vagy lifttel is fel lehet jutni az utasok számára kialakított fedélzetekre. Itt található a Recepció, amire akkor lesz szükségetek, ha foglaltatok kabint, vagy ha el akarjátok kérni a WiFi jelszót, vagy bármi kérdés, kérés, jelenteni valótok van.
Itt kitérnék a kabin foglalás értelmére.
Mi 4-5 órásnál rövidebb hajóútra sosem foglalunk kabint. A közösségi helységekben már említett kanapék tökéletesen alkalmasak egy kis szunyókálásra, pihenésre. Ebben az esetben viszont érdemes egy-egy pokrócot felvinni, hogy be tudjatok takarózni, esetleg egy kispárna is hasznos lehet. A legtöbb utas így tesz. Ez teljesen normális a rövidebb hajóutakon. Ha a hajóút maga hosszabb, mint 8-10óra, akkor viszont biztosan foglalunk kabint. Kompozni egyébként is baromi unalmas, hát még egy kanapéban fetrengve majdnem fél napon át, még hosszabb ideig. Ilyen már jól esik egy rendes ágyban aludni. Ebben az esetben ágyneműről, (takaróról, párnáról) nem kell gondoskodni, mert van. 5 és 8 óra közötti úton meg a hangulatunk, vagy az, hogy milyen fáradtak vagyunk dönti el, hogy kérünk kabint, vagy nem.
A másik fontos dolog a hajózás során, a telefon használat. Szabad és lehet is használni a telefont, majdnem végig fullos a térerő az út során, de ezt a partoktól távol egy igen drága műholdas szolgáltató biztosítja a hajókon. Egy könnyed csacsogás, vagy adatforgalom, könnyen kiürítheti a nyaralásra szánt pénzes zsákot. Ne érjétek be a csábító térerővel, bizonyosodjatok meg róla, hogy azt valamelyik „földi” szolgáltató adja, még a part közelében is.
Érkezés után először kikötik a hajót és csak utána nyitják ki a fedélzetet, ahol az autók lettek hagyva. Ezután lehet visszapakolni a motyót a kocsiba, amit felvittél magaddal, Ilyenkor el szoktak még molyólni olykor 20-30percet is mire el lehet indulni és el lehet hagyni a hajót.
Vannak kikötők, ahol még ezután is szoktak szúrópróba szerűen kivenni a sorból autókat ellenőrzésre, de nem jellemző. Mint ahogy az ismételt útlevél ellenőrzés sem jellemző, de elő szokott fordulni.
Majd elhagyva a kikötőt, mehettek az utatokra.

maxresdefault
2

Franciaországon át utazni a leginkább pihentető. A közel 20órás komp út segít ebben a legtöbbet , de az autópályák is hozzá tesznek. A francia autópálya ugyanis klasszisokkal jobb, mint az összes többi, amit érinteni fogtok. Tükör sima felület, jól látható felfestés, kellően széles sávok, bőven elég sáv a forgalom számára, széles leálló sáv, tiszta és stílusos pihenők, benzinkutak, viszont mindez pokoli drágán. Mi 2014-ben szeltük át az országot Roscoff-ból a német határig. Több fizetős autópálya is része volt az utunknak, így több fizető kapunál is le kellett róni az útpénzt. Emlékeim szerint, mindet összeadva, kb. €50-55 lett a vége, amiért még masszás sem járt.
Vannak ingyenes autópályák is, illetve gyorsforgalmi utak. Ezek minősége sem rossz, de már nem kimagasló. Ezek felülete már zajosabb, és a festés is kopottas helyenként. Ilyen helyeken láttam már olyan leálló sávot, amin el sem férne teljesen egy lerobbant autó.
A 2×2 sávos utakon nem volt gond. Egész jó lehetett haladni, hiszen minden útjukra igaz, hogy kellően jó a minősége. Nem láttam vályús, vagy kátyús utat Franciaországban.
Viszont rengetegszer ragadtam sokadmagammal egy-egy traktor vagy nagyon lassú teherautó mögé sokadikként a sorban. A 2×1 sávos utak zöme keskeny és kanyargós. Kisvárosokban, falvakban nem ritka az olyan útszűkület, ahogy a két irány forgalma egyszerre el sem fér. Az ilyen utakon szinte lehetetlen volt az előzés jobbkormányos autóval, de balkormányossal se egyszerű.

3

Mi sokkal szívesebben járunk Magyarországra az UK-n keresztül. Sokszor olcsóbb így, de mindig gyorsabb és picit talán változatosabb. (a komphajó a nyílt vízen kb 40km/h sebességgel úszik. Ráadásul Franciaország felé nem is pont olyan irányba, hogy sokat lefaragna a távolságból)
Mi Rosslare-ből szoktunk vagy Fishguard-ba, vagy Pembroke-ba menni. Összeadva mindent, nincsen jelentős különbség a két kikötő adta útvonalban. Innen az az M4-es autópályát megcélozva haladunk tovább Dover felé. Ezen az úton csak a Bristol-i hídon kell fizetni az áthaladásért és ezt is csak az egyik irányban kell megtenni.
De tudtommal Dublinból van járat is Manchester környéki kikötőkbe. Azt gondolom, hogy nagyságrendileg ezek is 3-3,5órás menetidővel visznek át a másik szigetre. Viszont irányban, közelebb kerültök vele Magyarországhoz. Utána pedig autópályán tudtok menni tovább Dover felé. Az UK-ban is sok szokott lenni az útépítés, meg az erős forgalom, de még is nagyobb átlagot lehet menni, mint 40km/h.
De ha már említést tettem az erős forgalomról, akkor a M25-öt, a Londoni körgyűrűt külön ki kell emeljem. Ez az egyik hely, ahol a legdurvább dugókat szoktuk látni utunk során. Sokszor hosszú percekig meg sem moccan az autósor mind az 5-6 sávban irányonként.
Viszont a Londoni dugó remek hely megbeszélni, hogy az alagúton akartok-e a szárazföldre jutni a szigetről, vagy komppal.
Az alagút sokkal gyorsabb. Eleve bő 20-30perccel kevesebbet kall autózni az állomásig, mint a kikötőig. De jellemzően rövidebb sorokat kell végig állni a vonathoz (Erre a célra kialakított vasúti vagonokba kell behajtani az autóval, majd az autóban ülve kivárni, míg a csatorna másik oldalán ki lehet gurulni a vagonból.) valamit kb.40perc alatt átér a vonat. A komp viszont változatosabb, kényelmesebb, olcsóbb, de mindent összeadva, akár 1óra plusz is lehet a komp a vonathoz képest.
Bármelyiket is választjátok, Calais város közelében fogjátok találni magatokat. Innen az A16-os autópálya Belgium felé ingyen használható. Belgiumban sem kell fizetni az autópálya használatért, viszont Brüsszel pont olyan dugót tud generálni, mint London. Nem ritka, hogy 10-20km-rel a város előtt már csak lépésben lehet haladni aztán az R0 (az elkerülő autópályán) ugyancsak. Viszont a várostól távolodva az A3-as autópályán már jó lehet közlekedni. Annyira jól, hogy volt már alkalom, hogy észre sem vettük, hogy átértünk Németországba. Pedig a német autópályák legendája messze túlmutat a valóságon. Mi a 44-es, majd a 4-es aztán hosszan a 3-as autópályán szoktunk menni Ausztria irányába. Nappal teljesen normálisak hatalmas több tíz kilométeres dugók a nagyobb városok közelében. Az út még éjjel is sok helyen zsúfolt. Nappal egyértelműen kevés a sáv a forgalomnak, amit próbálnak orvosolni, de ezáltal egymást érik az útépítések, amik még inkább megakasztják a forgalmat. Az út felülete sok helyen kopott, zajos. Ráadásul rögtönzött módon szeretik váltogatni a sebességkorlátozás mentes és a 100km/h-ra vagy az alá korlátozott szakaszokat.
Nem sikerült még úgy keresztül autózni Németországon, hogy nem láttunk volna 3-4 kisebb, vagy nagyobb balesetet, ami persze megint csak torlódásokkal járt.
Ausztriában sem jobb a helyzet, de ott legalább nem ingyenes az autópálya. Viszont ezen a két országon mindenképpen keresztül kell autózni, akár útba ejtitek a Brit szigetet, akár nem. Nem éri meg Svájcon és/vagy Olaszországon át kerülőt tenni.
Ausztriában nappal Linz és Bécs kornyékén kell torlódásokra számítani, valamint eddig minden alkalommal láttunk rendőrségi Check Point-ot közvetlen a magyar határ előtt (Hegyeshalom előtt). Mivel minket még sosem állítottak félre, nem tudjuk, hogy mit ellenőriznek ott az osztrák rendőrök, de láttunk már félre állítva mindenféle országból való és mindenféle típusú, korú, stb. autót. Talán ami jellemző, hogy látványosan vannak megpakolva csomagokkal a félre állítottak, de láttunk olyat is, ami nem volt.

4

Az autó kötelező tartozékai országonként eltérőek. Általában igaz, hogy a magyar szabályozás a legszigorúbb. Vagyis ha annak megfelel az autó, akkor jó eséllyel máshol is jó lesz. De ez csak általában igaz. Érdemes utána nézni, hogy mik az érintett országok rigolyái. Nekem erre a célra nagyon bevált a Magyar autóklub.
Ami még fontos lehet az világítás átalakítása. Köztudott, hogy Európában az autók világítása már nagyon régen aszimmetrikus. Az út szélét világítja erősebben, ezzel mérsékli a szembe forgalom elvakítását. Mivel egy ilyen út érinti a jobboldali és a baloldali közlekedésű országokat, át kell állítani a világítását az autónak az adott forgalmi rendhez. Ennek alapvetően két módja van. Egyre több autó lámpája állítható át valamilyen módon. Mivel az emberek zöme ezt nem teszi meg minden nap, nem magától értendő, hogy miként kell megtenni. De az autó leírása biztosan megemlíti, ha az adott modell lámpája alkalmas erre. Ha bizonytalan vagy, érdemes megkérdezni egy szerelőt a márka szervizben, vagy aki jól ismeri az adott típust.
Még mindig nagyon sok autó van az utakon, melyek lámpája fix, nem átalakítható. Ezek lámpáját egy kis matricával lehet tompítani. Autósboltokban, vagy a kompokon is megvehető ilyen matrica, aminek a csomagolásán van, hogy egy lista, hogy mely autó típusra, miként kell felragasztani. Akinek van már tapasztalata arról, hogy pontosan hová kell tenni a matricát, az akár egy darab szigetelőszalaggal is meg tudja ezt oldani olcsóbban.
Személyes tapasztalatom, hogy a sok folyadék (ásványvíz, tea) segít ébren maradni a hosszú vezetés alatt. De így is javaslom, hogy 2-4 óránként álljatok meg kicsit megmozgatni a tagjaitokat. Az út elején ez talán még nem tűnik fontosnak, de az út végére meghálálja magát, ha nem 6-7 óra vezetés után volt az első pihenő.
Jó utat!

Szerző: Levente Faragó

fb