Repülőgéped késik jelentősen? Itt a megoldás!

image

Sokan voltak már olyan szituációban, hogy a járatuk késett jelentősen. Én, mint családos emberke is tudom mit jelent ez nekünk. Gyerekekkel a reptér, ha picik, és nyűgösek bizony a pokol jobb hely akkor.

Sokan nem tudják, vagy tudták, mint én is, hogy az európai uniónak egy 2014-es rendelete, mégpedig a 261-es szabályozza a jogainkat, amely kimondja, hogy ha késett vagy törölték a járatod, akkor bizony törvényesen jár neked egy kisebb fájdalomdíj.

Lássuk mit is takar ez:

 

  • Az EU-n belüli repülés esetén járat késésnél 1500km –ig 250 euró kompenzációra tarthatsz igényt.
  • 1500 km felett a járat késésnél már 400 euróra taksál személyenként ez az összeg.

 

Természetesen van az EU-n kívüli esetekre is kártérítés, az alábbi esetekben:

 

  • Járat késésnél 1500km –ig , 250 euró kompenzációra tarthatsz igényt.
  • 1500-tól 3500 km-ig a járat késésnél már 400 euróra taksál személyenként ez az összeg.
  • 3500km felett már 600 euró kompenzációra tarthatsz igényt.

 

Azért nem kevés pénz ez, amit vissza lehet igényelni, de sokan nem teszik meg, mert vagy nem tudja, hogy adja be az igényét, vagy túl körülményesnek hiszi.

Pedig sokkal egyszerűbb az eset, mint gondolnánk. Vannak cégek a neten, akik egy szimpla adatlap kitöltésével, megcsinálják neked az egész adminisztrációt, és mivel érdekeltek a sikerben, igen gyorsan eredmény születik. Itt egy céget mondanék, minden reklám nélkül, a Myrefund.ie . Sokan velük mentek, és bizony sikerrel jártak. A cég, abban érdekelt, hogy kapj kártérítést, mert ha nincs siker, nincs semmi díjfizetési kötelezettséged irányukba. Kártérítési kérelmet 3 óra késés után érdemes benyújtani, mert csak akkor várható a kártalanítás.

Sikeres utazást kívánok, s ha baj van, akkor sikeres ügyintézést!

Norbee ( forrás itt a saját kútfő, és az EU-s jogszabályok)

images