Külföldi gépjármű használata Írországban

Külföldön regisztrált és használatban lévő autó vagy motor a következők szerint vehet részt a forgalomban, amennyiben életvitel szerűen tartózkodunk az országban:

logo

A kompjegy érvényességének napjától számított 30 napon belül a járművet VRT szemlére kell bejelenteni valamelyik NCT állomásra.
A VRT weboldalán található kalkulátor használatával előre megtudhatjuk, hogy milyen összegű díjat kell majd fizetnünk a regisztráláshoz. Ezt a díjat a szemle során is befizethetjük, s ezt követően megkapjuk a rendszámot, amit bármelyik autós boltban le tudunk gyártatni.
A rendszám birtokában biztosítást kell kötni a járműre (érdemes a biztosítók internetes felületein tájékozódni a várható biztosítás összegéről)! Weboldalunkon külön tájékoztatót helyeztünk el a biztosítás megkötésével kapcsolatban.
Ezt követően akár személyesen, akár az interneten keresztül a motortax irodánál meg kell fizetni az útadót. A jármű forgalmi engedélyét postai úton fogjuk kézhez kapni.
Ha a jármű traileren került beszállításra Írország területére, szükséges annak a kompjegye, aki a szállítást végezte!
Amennyiben új beutazók vagyunk, és még nem rendelkezünk PPS számmal, de a jármű a nevünkön van, abban az esetben nem szükséges regisztrációs díjat fizetnünk.
Ha a tulajdonunkban lévő gépjármű életkora meghaladta a 30 évet, abban az esetben classic besorolást kap, így egységesen 200 euró a VRT díja.

VRT kiszámítása ITT

VRT bejelentkezés ITT