Főnix Park

A Főnix Park Európa egyik legnagyobb bekerített parkja a maga 700 hektárjával. Az angol elnevezés az ír „fionn uisce” kifejezésből ered, aminek jelentése „tiszta víz”. A parkot 1662-ben alapították, és pályázott az UNESCO, Világörökség Része Lista tagságáért. A park Dublinbelvárosától északra helyezkedik el, és itt található „Áras an Uachtaráin” is. Ez az épület az ír miniszterelnök lakhelye. Korábban ugyanez az épület Írország Hadnagy Urának adott otthont (1922. előtt). A másik kiemelkedő érdekes látnivaló a Főnix Parkban a Dublini Állatkert.

Található a parkban egy hatalmas pápai kereszt, 1979-ben itt tartott beszédet II. János Pál pápa. Több mint egy millió ember vett részt ezen az eseményen. A kereszt szépségét egyszerűsége adja. A Wellington Emlékmű egy több mint 60 méter magas obeliszk a parkon belül, amely emléket állít Wellington első hercege, Arthur Wellesley győzelmei előtt. Ez Európa legmagasabb obeliszkje.

Ha Ön pihenésre vagy egy kellemes sétára vágyik lélegzetelállító környezetben, akkor irány a Főnix Park! A parkba néha szabadtéri koncerteket szerveznek, és évente egyszer itt rendezik meg a Főnix Park Motorversenyt. ITT