Adósság kezelés, behajtás Magyarországról

Írországban élsz életvitel szerűen és bedőlt lakás hiteled, vagy banki adósságod van otthon?
Nagy kérdés, hogy be tudjak e hajtani rajtad ha itt élsz és dolgozol?!

15027524_652143958290153_796310142913205034_n

 

Bizonyára, sok szigeten élő magyarnak, van adóssága, legyen az szemelyi kölcsön, vagy lakás hitel. Van aki törleszti is, rendszeresen utalja haza a banknak a havi törlesztő részletet.

De mi van akkor, ha mar eleve úgy utazott ki, hogy egy bedőlt hitele van otthon, és az itt megtakarított pénzét félti a magyar bankok elől.

Be tudjak hajtani ha itt élsz és dolgozol?

A magyar bankok bírósági végzéssel tudjak végrehajtani a kintlevőségeket. Mi történik akkor, ha ez mar megvan, és egy faktoring céghez kerül az összeg behajtásra. Ez nem bűncselekmény , szabálysértés, tehát a magyar állam nem tud rendőrségen keresztül megkeresni téged.

A faktoring cég megpróbálja kideríteni, jelenleg hol tartózkodsz, az országot meg könnyen be tudja határolni, a NAV által, mivel oda le van jelentve jelenleg hol melyik országban adózol.

Nos ha ez megvan, meg mindig nem tudja az írországi címedet. Köztudott, hogy írországban nincsen hivatalosan lakcím, ezeket az adatokat egyetlen egy helyről lehet megtudni, a revenue tax irodától. Viszont ha oda jelentkeztél be amikor pps számot csináltad de azóta elköltöztél, és nem dolgozol akkor onnan sem.

Az ír hatóságok, rendőrség ,bíróság használja ezt a módszert a keresett személyek felkutatására. Viszont ez az útvonal nem járható a faktoring cégeknek.

Egy magyar faktoring cég annyit tud tenni, hogy megkeres egy ír faktoring céget, akinek felkínálja eladásra a tartozást. Viszont az ír  és a magyar faktoring cégek között, jelentősen nagy a különbség a munkadíjban, kérdés, hogy megéri e elvállalni neki a behajtást.

Ha mar idáig eljutottunk, hogy az ír faktoring cég elvállalja a behajtást és tudja a tartózkodási helyed, egyetlen dolgot tud tenni megkeresni téged, és egyezkedni veled.

Meg mindig ott a lehetőséged megegyezni, és nem kell attól tartanod, hogy elveszíted itt mondjuk a saját lakásod ,vagy a fizetésed felét.

Tapasztalat azt mutatja, hogy az ír faktoring cégek, nagyon hajlamosak és rugalmasak az adósság kezelésére, tehát meg lehet egyezni velük.

Nem beszelve arról, hogy ha egy svájci frank alapú bedőlt lakás hitelről van szó akar egy ír ügyvéden keresztül is meg lehet támadni a határozatot, és a követelést.

 

Ha kérdésed vagy tapasztalatod van, hasonló témában írj nekünk:

jogisegitsegek@irorszagimagyarok.eu

images